Sestdiena, 10.janvāris

Uzaicinājām Eviju un Vitu pusdienās uz picu (bija jāpārbauda, cik garšīga ir lētā pica :D ). Sanāca garšīgi un paēdām visi četri no vienas picas. Tad aizgājām pastaigāties uz ezeriem netālu no mūsu kojām. Tos gan īsti nevar saukt par ezeriem, drīzāk par maziem dīķīšiem, taču daba tur ir vienreizēji skaista pat tagad, kad nebija sniega, bet visur drīzāk dubļi un pelēcība. Un vēlāk vakarā uzzināju, ka tajos ezeriņos esot pat iespējams peldēties, jo tur esot ļoti tīrs ūdens.
Vakarā bija tusiņš. Sākums bija vienu koju atpūtas telpā. Ir interesanti, ka tik daudz dažādu cilvēku sanāk vienkopus. Sākumā mazliet mulsinoši, pēc tam jau izveidojas cilvēku grupiņas un tiek apspriestas visvisādas tēmas. Norvēģu studenti bija parūpējušies arī par vienotu izklaidi un izveidojuši testu, kur bija jautājumi gan par Norvēģiju, gan vispārēji par sportu, mūziku un filmām. Pēc tam viens brits, kurš, kā jau visi briti, ir absolūts futbola fans, bija ārkārtīgi sašutis par to, ka viņš bija palaidis garām, ka Deivids Bekhems nesen pārcēlies spēlēt uz Itālijas klubu. Viņš bija sācis rakstīt iepriekšējo klubu, bet tad Tulx teicis, ka viņš tur vairs nespēlē, un tad nu viņš ilgi nevarēja sev to piedot :)
Pēc kāda laika visi sāka taisīties iet tusēties tālāk uz klubu, un pēc laika arī mēs pievienojāmies. Ar klubiem viņiem arī te ir interesanti – alkoholiskos dzērienus drīkst pārdot tikai līdz diviem, tāpēc arī klubi ir vaļā tikai līdz diviem, jo pēc tam viņiem nav izdevīgi turpināt strādāt, ja neviens neko vairs nepērk, tad nu viņi visus dzen ārā. Ar alkoholu arī te ir traki – stipros dzērienus var dabūt tikai divos veikalos pilsētā un tikai darba dienās līdz 8iem, alu un sidru var dabūt parastajos pārtikas veikalos darba dienās līdz 8iem vakarā, sestdienās līdz 6iem tajos retajos veikalos, kas ir atvērti. Un ir ļoti lieli sodi par dzeršanu uz ielas :D
Tātad par klubu. Aizgājām tur ap 12iem, tātad divas stundiņas vairs palikušas, bet tomēr vēl rinda pie ieejas. Vienu no mūsējiem neielaida, jo viņam vēl nebija pietiekami gadu. Viņam ir 19, bet klubos laiž vai nu no 20 vai no 21, kā kurā klubā. Pēc manas studentu apliecības nopētīšanas un atbildes saņemšanas uz jautājumu, no kurienes es esmu, man pateica Welcome un ielaida iekšā. Tālāk jāmaksā ieejas maksa 70 kronas un pēc tam vēl garderobē 20 kronas. Baigi dārgi, bet nu vienreiz jau var atļauties. Vēlāk noskaidrojām, ka jāiet līdz 11iem, jo tad ieeja ir par brīvu. Lai nu kā, iegājām iekšā un sākumā likās šausmīgi skaļi. Bet nu ar laiku jau pierod :) Biju patīkami pārsteigta par norvēģiem – ja pa dienu uz skolu un visur citur viņi iet trenuškās (jā, arī meitenes) un ne jau stilīgās trenuškās, bet tādās riktīgi nošļukušās, tad uz klubu visi bija kārtīgi uzcirtušies. Dažas meitenes pat izskatījās kā tikko no ofisa iznākušas – baltās blūzītēs un melnos svārciņos. Bet tiešām šiki. Bet nu par uzvedību neko labu nevaru pateikt. Vācietis Marians, kurš te jau ir otro semestri, teica, ka viņam norvēģi patīkot dienas laikā, bet naktī viņi pārvēršoties. Līdzīgi kā vampīri :D Bet nu jā, ap vieniem jau visa deju grīda bija pilna ar dzērieniem un sasisto glāžu stikliem, lielākā daļa pilnīgā komā planēja pa deju grīdu un koļījās. Gan džeki meitenes, gan meitenes džekus un redzēju arī, ka džeki džekus :D Vispār padejot bija diezgan neiespējami, jo visu laiku no visām pusēm kāds grūžas virsū, pēkšņi mūsu bariņa vidū iepeld kāds pārītis, aizmirsušies dejā, piepeld kāds džeks, vēloties nocopēt kādu no meitenēm, vai arī piedejo meitene, paņemot divus no mūsu džekiem aiz rokas un aizrautīgi lēkājot, cenšas arī viņus iesaistīt savā dejā, ko grūti nosaukt par deju :) Pēc laiciņa atrodu nomaļāku un brīvāku vietiņu, kur padejot, bet tur atkal cita nelaime – malā sēž vecis, kas absolūti neatbilst vidējam kluba apmeklētāju vecumam, un baigi siekalojoties lūr virsū. Pretīgi. Bija arī pāris sieviešu, vecākas par pārējo publiku, kuras centās nocopēt jaunākus džekus :D Ap pusdiviem, kad jau bija grūti pārvietoties pa deju placi, jo tas bija pārāk lipīgs, mēs ar Tulku devāmies mājās. Izejot no klubas, par nožēlu atklājām, ka līst lietus. Tas nu nepavisam nav forši. Arī šodien, svētdien, turpina līt visu dienu. Tāpēc mēs esam iegādājušies kārtis tepat Statoilā un gatavojamies skatīties filmu.

Komentāri

Ierakstīt komentāru