4.maijs

Valsts svētki. Apsveicu, Latvija! Aizdedzināšu šovakar logā svecīti..
Lasīju šodien nelielu rakstiņu vai, pareizāk, interviju ar pāris cilvēkiem, kam 19 gadus atpakaļ bija svarīga loma svarīgā lēmuma pieņemšanā. Viņi atceras to laiku ar lielu pacilājumu un tautas vienotību, viņi novēl arī tagad saglabāt tādu pašu vienotību un atgādina saukli - "Kaut vīzēm kājās, bet brīvā Latvijā!" Uz brīdi pārņem patriotiskas jūtas un vēlme atgriezties mājās un aizmirstas viss sliktais.

Iepriekšējie notikumi

Kārtējais un šoreiz pēdējais International pub ar visām atlikušajām prezentācijām. Tādu šoreiz bija daudz, tas apstiprina to, ka studenti visur ir vienādi un visu mēģina atstāt uz pēdējo brīdi. :)
Prezentējošās valstis - Lietuva ar diezgan daudziem interesantiem video, liekas, ka Lietuvā daudz lielāku vērību pievērš valsts reprezentācijas materiāliem kā Latvijā, bet varbūt es atkal pārāk daudz kritizēju :)
Polija - ar savu nacionālo deju Polonēzi..viens no retajiem priekšnesumiem, kas neaprobežojās tikai ar prezentāciju un video..skaisti :) vēl bija intersanti, kad viņi izsauca priekšā piecus brīvprātīgos un lika izrunāt dažādus vārdus poliski..pats pēdējais bija itin vienkāršs teikums..pamēģiniet izrunāt - "W Szczebrzeszynie chrząszcz brzmi w trzcinie" :D:D:D
Nīderlande ar interesantiem faktiem un arī interesantu, viņuprāt, svarīgāko faktu izvēli - tika pieminēts, ka lielākā daļa no valsts teritorijas atrodas zem jūras līmeņa, dzelzceļa kompānija, kura esot trešā precīzākā visā pasaulē un tamlīdzīgi, dažādi sportisti, pat tas, ka viņu premjers ir līdzīgs Harijam Poteram, bet nevienā brīdī nepieminēja ne vējdzirnavas, ne koka tupelītes, ne arī tulpes un sieri un tamlīdzīgas lietas, kas man vairāk saistās ar Holandi :) pašās beigās bija mazs testiņš holandiešiem raksturīgā stilā..mēs ar tulku tikām līdz finālam, zinot to, ka pagājušajā gadā Nīderlandē tika aizliegta sēņu pārdošana, nevis slēgts sarkano lukturu rajons :D mēs taču tur pagājušajā vasarā bijām :D
re, kā izskatījās finālā..paskaidrojums - mēs mēģinam mazu skrūvīti iedabūt pudelē :D tulks bija pirmais :)

Nākamā prezentēja Itālija, arī ar dažādiem video par Itāļu kultūru, ievērojamākām vietām un lietām..viens no interesantajiem video
viņiem arī bija neliels iestudējums, kas lieliski atspoguļoja itāļu laika izjūtu (vai pareizāk sakot, tās neesamību) :)
Tad prezentējām mēs..nekā īpaši neizcēlāmies, parādījām vienkāršu prezentāciju un mēģinājām to darīt pēc iespējas īsāk, jo bijām paredzējuši, ka būs tik daudz prezentāciju vienā vakarā un visiem jau uz beigām būs apnicis..parādījām, ka latvieši māk lidot, ka Liepājas karostas cietums ir spoku apsēsts, latvietis bijis par prototipu slavenajam Dendijam un latviešiem ir zināmi seno ēģiptiešu arhitektūras noslēpumi..nu un vēl pāris lietas..diezgan iespaidīgi beigās sanāca :)
Lielbritānija - prezentācija ar britu humora pieskaņu :) visvairāk atmiņā palicis, ka viņi runāja ļoti daudz par ēdienu un arī par tv šoviem, kuri balstās uz jau minēto britu humoru :)
Pēdējā bija Spānija..meitenes ar skaistām spāņu kleitām sākumā deva cerību, ka redzēsim kādu deju vai ko tamlīdzīgu, taču nācās vilties un redzējām tikai kleitas :) gribas aizbraukt uz Spāniju :)

Sāku jau domāt, par ko vēl es vēlējos uzrakstīt..Protams, par HOKEJU! Kur nu bez tā.. :) man šķiet, ka tik ļoti cītīgi sekojusi līdzi un gaidījusi katru spēli es sen nebiju (ja vispār biju)..tas bija kaut kas fantastisks..it sevišķi, protams, spēle pret Zviedriju..es gandrīz sirdstrieku dabūju un beigās vēl apraudājos :)) diemžēl nevar pārāk daudz gribēt no mūsu puišiem, un vakardienas spēle pret Krieviju tomēr parādīja, ka nevar vienmēr tā veikties..bet nu neko, malači..šovakar par ASV!

Iepriekšējās dienās pie mums viesojās Māriņa :)) bija jautri..daudz staigājām apkārt un baudījām dabu un skaisto laiku..uzzināju par vienu interesantu GPS spēli, kurā pēc noteiktām koordinātām jāatrod kāda cita paslēptas kastītes, kurā var atrast blociņu, kur ierakstīties, ka tu esi atradis un kad, un vēl dažādas mantiņas, kuras var izņemt, atpakaļ ieliekot kaut ko citu..un izrādās, ka šīs kastītes ir paslēptas visur..visneiedomājamākajās vietās, kurām cilvēki parasti iet garām un nekādu īpašu vērību nepievērš..jā, tādas kastītes ir arī Valmierā (piemēram, stāvajos krastos un Vidzemes augstskolā), Ventspilī (bērnu pilsētiņā, enkuru parkā u.c.) un vēl daudzās daudzās vietās..tā nu uz pāris dienām iejutāmies dārgumu meklētāju lomās..atradām 3 kastītes, bet tikai vienas saturs atbilda visiem noteikumiem un tad nu tur arī blociņā atstājām Latvijas vārdu :)
šeit mūsu atradums -

un šeit mēs visi dārgumu meklētāji kopā -


Ak, jā..vēl aizmirsu..šī atkāpe vairāk priekš manis - piefiksēšu savu sasniegumu, lai vēlāk neaizmirstos :)
Bijām spēlēt boulingu..un man apbrīnojami labi veicās..4 straiki un 1 spāre, un beigās rezultāts - 123 punkti :))
un šeit video, kā mēs ar Māriņu pēc tam dancājām :D

Komentāri

  1. Esmu shokaa! Ka jus varejat ljaut Tulkam nedejot??? Mees tachu norunaajam! Kapeec tad es vispar pie jums ciemos braucu? Nu vispar, pa shito kads vel norausies :)

    AtbildētDzēst
  2. :D es mēģināju visiem spēkiem..bet mans spēks tomēr ir mazāks, nekā viņējais :)

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru